Project Description

De vele stress, economische crisis, terreurdreiging en een toenemend aantal faillissementen zorgt er voor dat meer en meer mensen wanhopig worden. Nog nooit eerder kende men zoveel burnouts als nu. Mensen hanteren meer en meer zinnen als het hoeft voor mij niet meer; ik heb het allemaal gehad; ik vertrouw niemand meer; het is me allemaal teveel geweest.

Door dit wanhopige en/of machteloze gevoel gaan mensen zich meer en meer afzonderen. Men kent de buren niet meer. Het vertrouwen in andere mensen is helemaal zoek. Ook op het vlak van religie kennen mensen veel twijfels. Heel wat mensen zijn er zich ten volle van bewust dat deze manier van leven niet vol te houden is. Maar het probleem is vaak dat men niet uit de impasse geraakt, omdat er zich geen alternatieve aanbieden. Dat is net de machteloosheid die heerst tegenover de factoren die de hoop en de moed bij mensen ontneemt.

Men merkt dat deze wanhopige houding niet alleen bij volwassenen heerst. Ook de jeugd geraakt meer en meer het enthousiasme en de vrolijkheid kwijt. Het fenomeen van de hangjongeren, de vele schoolse problemen, de kinderen die leven in nieuw samengestelde gezinnen liggen vaak aan de basis van negatieve emoties.

Door het gebruik van Bachbloesem Sweet Chestnut bekomt men dat het vertrouwen in de mensen groeit. Door dit grotere vertrouwen, stijgt ook de levenslust. Men gaat allerlei gebeurtenissen vlotter relativeren. Door het groeiende vertrouwen in de anderen, wordt men ook zekerder van zichzelf. En net dat grotere zelfvertrouwen zal er toe bijdragen dat andere mensen ook jou meer gaan vertrouwen.