Project Description

Bachbloesem Mimulus is één van de Bachbloesems die mensen helpt op het gebied van angst. Mimulus helpt bij bekende angst, bvb, een extreme vorm van angst voor dieren zoals honden en katten. Of angst voor spinnen, bijen en wespen kunnen sommige mensen in een panieksituatie doen belanden. Andere mensen hebben dan weer schrik voor liften en kleine ruimtes (claustrofobie). Schrik voor drukke plaatsen is ook een veel voorkomende vorm van angst. Men spreekt dan vaak van pleinvrees. En natuurlijk zijn er nog de typische angsten voor bijvoorbeeld de dokter, de tandarts, het ziekenhuis,… Al deze benoembare angsten kunnen verholpen worden door de Bachbloesem Mimulus.

Door de Bachbloesem Mimulus gaat men rustiger worden en veel minder vlug panikeren. Schrik is iets wat levensnoodzakelijk is, maar als het in extreme vorm voorkomt is het hinderlijk. Als je oog in oog staat met een tijger, dan is het best dat je schrik krijgt en dat je vluchtreflex in werking treedt. Als hetzelfde zich voordoet als je voorbij een kippenhok moet, dan wordt het lastiger. Met Bachbloesem Mimulus gaat men de baas worden over deze ongegronde angsten.

Net zoals alle Bachbloesems kan de Bachbloesem mimulus ook gebruikt worden bij dieren. Bijvoorbeeld angst voor het verkeer, angst voor onweer, angst van bepaalde personen, …