Project Description

Geduld is een schone deugd, zegt men. Dit kan inderdaad zo zijn, maar voor mensen bij wie het allemaal niet vlug genoeg kan gaan, is geduld eerder een bron van ergernis.

Voor sommige mensen gaat het nooit vlug genoeg. Je denkt bij jezelf: de tijd die ik er aan besteed om iets uit te leggen, kan ik net zo goed besteden aan het zelf oplossen. Je vraagt een vakman bij jou thuis om één of ander klusje te komen oplossen. Maar de professional is nog niet goed en wel aangekomen, of je bent je al aan het ergeren: waarom werkt die niet vlugger? En waarom lost die persoon dat probleem zo op? En wat vooral door je hoofd spookt: had ik het niet beter zelf gedaan?

Deze vorm van ergernis is een eerste fase. Blijft het allemaal wat langer duren, dan is de kans groot dat je jezelf gaat bemoeien, meestal vergezeld van niet echt beleefde woorden. Overigens heb je doorgaans meteen spijt dat je je hebt uitgelaten op een ongepaste manier.

En dan is er de volgende fase. Je gaat deze vorm van nervositeit lichamelijk aanvoelen. Je hebt vaak hoofdpijn, nekpijn, pijn in de schouders.

Dat is het moment dat je Bachbloesem Impatiens moet uitproberen. Door deze remedie te gebruiken, ga je meer geduld krijgen. Je wordt zachtmoediger en je gaat meer tactvol om met mensen. Je gaat je ook niet meer ergeren aan de werkwijze van anderen. In de plaats daarvan laat je andere mensen hun ding doen, en je wacht geduldig het eindresultaat af. Voor jezelf is het gevolg dat je pijnen die veroorzaakt werden door ergernis gaan afnemen en zelfs helemaal gaan verdwijnen.