Project Description

Wie kent het niet, het maandagochtendgevoel? Je wordt nog maar net wakker en je voelt je al opnieuw moe. De zin om op te staan is heel ver zoek, laat staan dat je zin zou hebben om naar het werk te gaan. De dag doorkomen, heeft iets van het moeten beklimmen van een hoge rots.

Het is niet omdat men over het maandagochtendgevoel spreekt, dat dit gevoel enkel op maandag kan voorkomen. Sommige mensen hebben zowat dagelijks last van dit gevoel. En dan is er niet veel aangenaams aan natuurlijk. Elke dag moeten opstaan met het gevoel dat men nog meer moe is dan de avond ervoor, is te zwaar om dragen.

Hierdoor is de dag voorbestemd om saai te worden. Je hebt geen zin of interesse wat er gebeurt. Je hoofd voelt zwaar aan en het is een hele opdracht om de oogleden open te houden.

Maar wat is de oorzaak van dit suffe, neerslachtige gevoel? Dit kan meerdere redenen hebben. Het kan zijn dat je interesse in je werk verloren is gegaan. Het kan zijn dat je fysiek problemen hebt. Of misschien verloopt het in je relatie niet zoals je wilt. Hoe dan ook, het is een hele klus om uit te zoeken waar je vorm van apathie vandaan komt. Je kan dit echter aanpakken op een gezonde en verantwoorde manier. Met Bachbloesem Hornbeam ga je meer vreugde ervaren in het leven. Men leert weer helder denken en ’s morgens kom je opnieuw met plezier uit bed om de dag aan te vatten. De onverschilligheid ruimt plaats voor enthousiasme, en dat merkt jouw omgeving ook op. Men merkt dat je energie uitstraalt en dat je bereid bent om uitdagingen aan te gaan.