Project Description

Het was vroeger allemaal beter. Waar is de tijd dat… Dergelijke zinnen hoor je regelmatig. Niet zelden hebben mensen heimwee naar het verleden. Herinneringen zijn mooie zaken, zolang ze maar niet de oorzaak zijn van zich slecht voelen omdat het allemaal voorbij is.

Wie kan terugblikken op een mooi verleden, heeft geluk. Maar als dat mooie verleden meteen ook een gelegenheid is om verbitterd te zijn, dan heeft men al iets minder geluk. Terugdenken aan het verleden, kan er inderdaad voor zorgen dat men hier wrange gevoelens bij heeft. Men denkt bijvoorbeeld terug aan een periode waar ook een dierbare deel van uitmaakte die je nu mist. Andere mensen denken terug aan het verleden met een gevoel dat ze heel wat kansen gemist hebben. Ze betreuren het dat bepaalde verwachtingen niet zijn uitgekomen en dat ze misschien verkeerde beslissingen hebben genomen.

Dat men kan terugdenken aan het verleden houdt meteen ook in dat men ouder wordt. Ook hier hebben mensen het soms moeilijk mee. Hoe ouder men wordt, hoe logischer het is dat bepaalde kennissen, vrienden of familie verloren gegaan zijn.

Met Bachbloesem Honeysuckle ga je de herinneringen niet verdrukken. Je gaat er wel lessen uit trekken. Je leert er mee leven dat bepaalde zaken gebeurd zijn. En tegelijk geniet je er van dat je sommige dingen hebt mogen meemaken of sommige mensen hebt mogen kennen. Je houdt met andere woorden de positieve elementen uit het verleden wel bij, zonder dat deze een gevoel van gemis met zich mee brengen. Dit zorgt er automatisch voor dat de toekomst er rooskleuriger begint uit te zien, aangezien gevoelens van wrok om wat gebeurd is er niet meer zijn.