Project Description

Mensen zijn niet gemaakt om alleen te zijn. We zijn sociale wezens en we kunnen niet zonder elkaar. Niemand is geschikt om helemaal alleen door het leven te gaan.
Maar bij sommige mensen is dat sociale gevoel net een stapje te ver. Ze kunnen geen moment alleen zijn. Altijd moet er iemand rondom hen zijn. Echter, als er iemand rondom hen is, dan is dat niet om een luisterend oor te hebben tegenover die persoon. Integendeel, men vindt zichzelf immens belangrijk. De andere persoon krijgt geen kans om iets te vertellen, en als die al eens iets probeert te zeggen, dan wordt deze persoon steevast onderbroken. Want zo vlug als men kan, gaat men het gesprek op zichzelf draaien. Jouw gebabbel is belangrijk, wat jij meemaakte moet het onderwerp van gesprek zijn en je inleven in wat iemand anders wilt zeggen, is onbestaande. Zinnen die dergelijke mensen heel vaak gebruiken zijn:

  • dat heb ik ook al meegemaakt;
  • weet je hoe ik dat zou aanpakken?
  • ik zal jou eens iets zeggen;

Dit op zichzelf gereflecteerd zijn alsook het opdringerige gedrag dat hiermee vaak gepaard gaat, is verre van aangenaam voor andere mensen. Met Bachbloesem Heather kan je dit ombuigen. Je gaat meer leren luisteren naar anderen. Je straalt vertrouwen uit naar andere mensen en je bent niet meer uitsluitend op jezelf gericht. Het egocentrische gedrag heeft door deze bloesems plaats gemaakt voor sympathie, aandacht een liefde.

Deze bloesemremedie is niet alleen geschikt voor volwassenen. Heel wat kinderen willen voortdurend in het middelpunt van de belangstelling staan. Ook voor deze kinderen is Bachbloesem Heather uitermate geschikt.