Project Description

Iedereen maakt al eens een tegenslag mee in het leven. Voor de ene persoon is een tegenslag een moment waar je uit kan leren. Men pakt de draad meteen weer op en gaat met nieuwe moed en kracht opnieuw door het leven. Andere mensen laten zich door een tegenslag compleet uit het lood slaan en geven meteen op.

Vooral voor mensen die meteen de moed opgeven, is Bachbloesem Gentian een uitstekend hulpmiddel. Als je bij de geringste tegenslag al je doorzettingsvermogen verliest, dan kan je bezwaarlijk omschreven worden als een moedig persoon. Niet zelden zijn mensen die vlug de moed verliezen ook mensen die heel wat twijfels hebben. Zij gaan er op voorhand al van uit dat de dingen die zij gaan doen toch zullen mislukken. Men heeft met andere woorden maar weinig zelfvertrouwen en een gebrek aan geloof in het eigen kunnen.

Door Bachbloesem Gentian te gebruiken, wordt men een pak zelfzekerder. Men krijgt het geloof in zichzelf dat men moeilijkheden kan overwinnen. Je slogan verandert van “het zal toch niet gaan” naar “ik kan het”. En net door deze ingesteldheid zal je merken dat je heel wat zaken effectief tot een goed einde zal kunnen brengen. Lukt iets niet meteen, dan is dat zeker nog geen reden om de moed op te geven. Integendeel, je leert uit wat je fout deed, en net deze fouten ga je in nieuwe pogingen vermijden. Hierdoor lijk je automatisch ook meer enthousiast en gemotiveerd om opdrachten aan te pakken, wat de buitenwereld meteen aan jou zal merken.