Project Description

Bachbloesem Crab Apple zou je de Mister Proper van de Bachbloesems kunnen noemen. Via deze Bachbloesem bekom je zowel een geestelijke reiniging als een lichamelijke reiniging.

Mensen maken zich soms druk over onbelangrijke zaken. Zo gaan sommige mensen door het lint als ze een pas gelakt nageltje afscheuren. Of stel je voor dat je de dag moet starten met een grijs haartje dat je opmerkt? En o jee als de weegschaal 100g meer aantoont dan gisteren.

Mensen die zo perfectionistisch zijn voor hun eigen uiterlijk, leunen niet zelden nauw aan bij smetvrees. Tientallen keren per dag worden de handen gewassen, men zou meermaals per dag willen douchen en men kan er geen genoeg van krijgen om de tanden te gaan poetsen.

Maar naast het lichaam, moet ook de omgeving perfect zijn. In de woning mag geen stofje te bespeuren zijn; in de tuin mag niet één bloempje schuin groeien. En de baan op gaan met een auto die niet blinkt alsof die uit de showroom komt? Geen denken aan!

Het is duidelijk dat leven met zo’n perfectionistische instelling niet altijd eenvoudig is. Zowel voor de persoon zelf als voor de omgeving. Want niet zelden eisen deze mensen dezelfde perfectie van de mensen rondom hen.

Met de Bachbloesem Crab Apple ga je zeker meer relativeren. Zaken die de moeite niet zijn om je druk over te maken, brengen je niet meer van de wijs. Je leert inzien dat je net zo goed tevreden kan zijn met minder perfectie.