Project Description

Een van de meest typerende kenmerken die voorkomt bij de mensen die de Bachbloesem Centaury goed kunnen gebruiken, is dat men vrij volgzaam is. Volgzaam op zich klinkt natuurlijk niet echt als iets negatiefs. Volgzaamheid word echter een probleem wanneer volgzaamheid in grote proporties gaat optreden. De Bachbloesem Centaury kan in dit geval helpen omdat de omgeving hen figuurlijk als voetveeg gaat gebruiken. Door je volgzaamheid word er immers heel vaak misbruik van je gemaakt. Dit heeft natuurlijk effecten op jou leven! Je word zodanig door anderen beïnvloed dat je geen eigen mening meer hebt.

Een tweede heel herkenbaar punt waarbij Bachbloesem Centaury kan gebruikt worden, is voor mensen die vaak teveel hooi op de vork nemen of helemaal geen ‘nee’ kunnen zeggen. Hierdoor raakt men uitgeput, zowel fysiek als mentaal.

Door de Bachbloesem Centaury te gebruiken ken men opnieuw voor zichzelf denken en wordt men niet meer beïnvloed door anderen. Men leert om makkelijker ‘nee’ te zeggen en zich hier niet schuldig over te voelen. Hierdoor zal men zich rustiger voelen door niet langer taken op zich te nemen die men eigenlijk niet aankan. De levenskwaliteit voor deze personen kan er dusdanig goed op vooruit gaan.