Project Description

De Bachbloesem Beech maakt mensen meer tolerant en verdraagzamer. Voor mensen die perfectionistisch zijn naar anderen toe, en daarbij nog overdreven kritisch zijn is deze Bachbloesem ideaal. Typische voorbeelden van mensen die geholpen kunnen worden met de Bachbloesem Beech zijn mensen die zich ergeren aan fouten van anderen, die zich niet kunnen inleven in wat anderen meemaken en die vaak op een arrogante manier naar anderen toe reageren.

Daarnaast kunnen ook mensen die vernederd werden, van wie het zelfvertrouwen werd ondermijnd en die al heel wat teleurstellingen moesten verwerken goed geholpen worden.

Door de Bachbloesem Beech te gebruiken gaat men alles meer gerelativeerd bekijken. Zo kan men na verloop van tijd een goed werk van iemand waarderen als men weet dat die persoon daar een inspanning voor deed. Ook al zijn er onvolmaaktheden in wat de ander doet, toch ga je dat appreciëren wat voorheen totaal onmogelijk bleek te zijn.

Men zou de Bachbloesem Beech bijna kunnen omschrijven als de natuurlijke antidepressiva. Maar Bachbloesems gaan verder dan antidepressiva. Antidepressiva onderdrukken de negatieve emoties van mensen. Het gevolg is dat deze negatieve gevoelens opnieuw de kop opsteken als men stopt met de medicatie. Bij Bachbloesems is er geen sprake van onderdrukking, maar wel van ombuiging. Hierdoor hebben Bachbloesems  een blijvend positief resultaat.

Ook voor kinderen kan Bachbloesem Beech een positief resultaat geven. Het gaat dan vooral over kinderen die een echt pestgedrag vertonen. Aan de hand van Bachbloesem Beech leren deze kinderen inzien dat hun gedrag onaanvaardbaar is.